Atagün Yalçınkaya ringlere veda ediyor

21.06.2014 19:33

Olimpiyatlarda madalya alan en genç sporcu olarak tarihe geçen Fenerbahçe’nin bokstaki gururu Atagün Yalçınkaya,  yarın yapılacak jübilesi öncesinde, böyle bir gecede Fenerbahçe camiasının içinde bulunmanın kendisi için heyecan ve gurur verici olduğunu söyledi.

Atagün Yalçınkaya’nın 21 Haziran Cumartesi akşamı Caferağa Spor Salonu’nda yapılacak gecede gerçekleştirilecek jübilesi ve Fenerbahçeli Boksörler ile Isigym Boxsport Berlin takımının 6 siklette mücadele edeceği gala gecesi organizasyonuna dair basın toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi.

Basın toplantısında konuşan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Fenerbahçe’nin boksa ve diğer amatör branşlara verdiği destekle diğer kulüplere örnek olması gerektiğini söyledi.

Yöneticimiz Selim Sapan boksu daha iyi yerlere getirmek için projelerinin olduğunu söylerken, Boks Şubesi Kaptanımız Mert Öztemel, yarın boks severleri çok güzel bir gecenin beklediğini ifade etti.

Jübile öncesi gerçekleştirilen basın toplantısına Boks Şubesinden Sorumlu Yöneticimiz Selim Sapan, Boksörümüz Atagün Yalçınkaya, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, Boks Şube Kaptanımız Mert Öztemel, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve her iki takımın sporcu, idareci ve antrenörleri katıldı.

Eyüp Gözgeç: "Fenerbahçe’nin büyüklüğü amatörleri verdiği destekten geliyor"

Eyüp Gözgeç, "Genç yaşta olimpiyat 2.’si olan Atagün Yalçınkaya Türk Boksunun medarı iftiharıdır. Kendisi sporcu arkadaşlarına örnek olmuştur. Jübilesini yapmak için buradayız. Faal sporculuğuna son veriyor ama bizim içimizde bulunacak, milli takım antrenörü olarak yaşamına devam edecek. Kendisinden, kendisi gibi sporcular yetiştirmesini isteyeceğiz, başarılar diliyorum. Yetiştiren ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Sporcuların yetişmesinde kulüplerin önemine dikkat çeken Gözgeç, "Mert Öztemel ve Fenerbahçe’ye teşekkür ediyorum; Atagün Yalçınkaya ve onun gibi sporcuları yetiştirdikleri ve kazandırdıkları için. Fenerbahçe’nin tüm kulüplere örnek olmasını diliyorum. Boks tarihi olarak kurulan Türkiye’deki ilk kulüp Galatasaray. Ama bugün boksun maddi manevi yükünü taşıyan Fenerbahçe. 90. yılında Galatasaray boksta yok. Tüm spor kulüpleri amatör sporları unutmamalı, desteklemeli. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün büyüklüğü burada. Tüm amatör branşlarına verdiği destekten dolayı, Türk Boksunun bugüne kadar gelmesine, yarını da düşünerek Fenerbahçe ve temsil noktasında başkanı iyi ki var. Aziz Yıldırım ismi Fenerbahçeliler tarafından takdirle karşılanırken, Fenerbahçeli olmayanlar da ’Başkan böyle olur’ diyor. İyi ki Aziz Yıldırım var, şubeleri ve kaptanları var. Üzerindeki belaların da kalkması için temennilerimi sunuyorum" diye konuştu.

Selim Sapan: "Boksu çok daha iyi yerlere getireceğiz"

Amatör Şubelerden Sorumlu Yöneticimiz Selim Sapan ise, "Fenerbahçe Spor Kulübü,  Başkanımız, yönetimimiz boksa çok önem veriyor ve boksu daha iyi yerlere getirmek istiyor. Yarın yapılacak jübile çok başarılı olacak" dedi.

Bu geceye yoğun bir çalışmayla hazırlandıklarını belirten Selim Sapan, "Tüm Fenerbahçelileri yarın maça bekliyoruz. Kardeşimiz çok genç yaşta çok ciddi başarılara imza attı, yarın jübilesini yapacak ve biz de onunla birlikte olacağız. Boksu çok daha iyi yerlere getireceğiz. 4-5 ayda bir bu tip organizasyonlar yapacağız. Planlarımız var" diye konuştu.

Atagün Yalçınkaya: "Boks eski popüler günlerine dönecek"

Atagün Yalçınkaya ise "Böyle bir gecede olmak, Fenerbahçe gibi büyük bir camianın içinde olmak benim için heyecan ve gurur verici bir tablo. İnşallah Fenerbahçe boksunu çok daha iyi yerlere getireceğiz" dedi.

Fenerbahçe’nin amatör branşlara yaptığı yatırımların ortada olduğunu belirten Yalçınkaya, "Boks hayatımda güzel başarılar elde ettim. Artık kardeşlerime yardımcı olmaya çalışacağız. Türk boksunun daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalar yapacağız. Boksu; Amerika ve Almanya gibi ülkelerde olduğu gibi popüler hale getirip, seyirciyle buluşturacağız. İnsanları salonlara çekmeye çalışacağız. Boks eskisi gibi popüler hale gelecektir. Hem Federasyon Başkanımızın, hem de Başkanımız Aziz Yıldırım Bey’in destekleriyle boksu daha iyi yerlere getireceğiz" diye konuştu.

Fikret Çetinkaya: "Bu tip müsabakalar devam edecek"

Fenerbahçe’nin yarıştığı 9 branşta da şampiyonluk için mücadele ettiğini, birçok branşta da Avrupa’da söz sahibi olduğunu belirten Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ise, "Mert kardeşime teşekkür ediyorum. Bir ilki gerçekleştirip Fenerbahçe ilk kez uluslararası bir müsabaka yapacak. Centilmenlik ve dostluk içinde iyi bir müsabaka, iyi bir şölen olacak. Bu da bizim için ilk adım olacak. Bu tip karşılaşmalar bundan sonra da devam edecek. Atagün Yalçınkaya’ya antrenörlük ve ilerideki idarecilik hayatında başarılar diliyorum" dedi.

Mert Öztemel: "Sürprizlerimiz olacak"

Atagün Yalçınkaya’nın jübilesinin çok güzel olacağını belirten Fenerbahçe Boks Şubesi Kaptanı Mert Öztemel ise, "Çok güzel bir gece yapacağız. Değerli Başkanımızın güzel bir organizasyon yapın maç seyredelim isteği vardı, bunu gerçekleştireceğiz. 6 maç yapağız. Sürprizlerimiz, ışık gösterilerimiz olacak. Çok kaliteli bir gece olacak ve herkesi bekliyorum" diye konuştu.


Atagün Yalçınkaya’nın jübile gecesinde Caferağa Spor Salonu’nun kapıları saat 19.00’da açılacak. Maçlar ise saat 20.00’de başlayacak.